What we do

The RGtect is een research- en designbureau dat alles in huis heeft om jouw creatief idee te realiseren.
Of het nu gaat over decorbouw, beursstand, event, film, productlancering, prototype, special effect,… You name it, we make it!

Imagineering Studio: “Laat je verbeelding de vrije loop, wij zorgen voor de engineering.”

Wilde plannen van kunstenaars, reclamebureaus of productiehuizen worden vaak te snel geschrapt, omdat ze op het eerste zicht niet haalbaar zijn. Zonde, want door de juiste technieken te combineren, hoeft het niet bij een droom te blijven…

Met een mix van volgende maker skills, krijgen we jouw volgende project gegarandeerd voor mekaar!

animatronic hand

special effects

Een afgehakte arm die nog beweegt…

 

… of minder gruwelijke special effects,

worden op maat gemaakt door the RGtect.

Electronica

Elektronica

Hulp nodig bij het bouwen van een 3D printer? Het controlepaneel van een duikboot namaken voor een interactieve kindervoorstelling? Een sterrenhemel maken met glasvezel en RGB Leds? Of eindelijk eens meedoen aan Robot Wars?

 

Wij zorgen voor de elektronica!

site2

Metaalbewerking

Gekke ideeën en projecten bevatten vaak gekke onderdelen, die je niet zomaar ergens kan kopen. Geen probleem, dan maken we ze toch gewoon zelf…

site1

Mechanica

“Mechanica is de wetenschapstak die zich bezighoudt met lichamen, onderworpen aan krachten en verplaatsingen en de daaruit voortvloeiende effecten op hun omgeving.”

Of kortweg: Actie! … Reactie!

 

The RGtect zorgt graag voor de actie op jouw evenement, zodat je de juiste reactie van het publiek krijgt.

site3

Laswerk

Een decor uit roestige staalplaten, een kunstwerk uit recyclagemateriaal of een Robot Wars Battle Bot met slijpschijf en hakbijl… The RGtect helpt graag.

site5

Arduino

Voor een spectaculair bewegend decor, is de meest voor de hand liggende oplossing uit de industrie, een PLC. Zo’n volledige sturing is vaak overkill en veel te duur. Meestal zijn het dan ook de acteurs zelf die in de coulissen aan wat touwtjes moeten trekken…

 

Door het gebruik van Microchips en Arduino project boards, kunnen we snel en veel goedkoper een oplossing bieden.

Elektriciteit

Elektriciteit

Lampen, motoren, sensoren, elektromagneten, ventilatoren, …

 

The RGtect zorgt er voor!

technical stuff3

Pneumatica

Cilinders, kleppen, ventielen… we hebben er genoeg van in huis om snel een prototype te bouwen voor uw volgende installatie. Wij gebruiken pneumatica nog het liefst om waterraketten af te vuren, of de flipper van een Robot Wars Battle Bot te bedienen!

wheel of fire

Pyrotechniek

Wij zorgen voor het vuur in jouw project. Van kleine podiumeffecten tot grote constructies voor een vuurspektakel. Een vuurspuwende draak voor je volgende show? Of wil je de volgende winterbarbecue voor je personeel onvergetelijk maken? Dan kunnen wij The RGtect “warm” aanbevelen.