About

Op deze pagina vind je wat meer info over de mens achter The RGtect, Randy Geerts …

Egemin

 

“Als Systems & Concepts Engineer werkte Randy mee oplossingen uit voor onze klanten. Voor de logistica beurs in 2012, maakte hij deze 3D animatie op een paar dagen tijd, met software die hij de week ervoor nog nooit gezien had…”

 

Jan Vercammen – CEO – Egemin NV

Stylin'Art

Stylin’Art

“Hij zorgde voor een 3D simulatie van onze nieuwe productielijn, maakte PLC programma’s en programmeerde frequentiesturingen…

 

Maar evengoed sleutelde hij zelf aan hydraulische vorklifttrucks en deed hij  las-, draai- en freeswerk.”

 

Ellen Smeets – Stylin’Art

CNC dinosaur

Halwema

“Randy is een gedreven technieker, hij was zeer sterk in zowel de mechanica als de elektronica van onze complexe machines. Hij gaf gepassioneerd opleidingen en gebruikte regelmatig onze CNC na de uren voor al zijn creatieve projecten…”

 

Tom Vanlommel – Owner of Halwema NV – Woodworking Machinery

haven van Antwerpen

PSA Antwerp

 “Hij is niet de zo’n typische ingenieur met maatpak en stropdas. Hij hing liever bij weer en wind met de klimgordel onder een containerkraan om ze terug aan de praat te krijgen.

 

Als er kogellagers vervangen werden van de hijswielen, dan gebruikte hij die om bij de scouts een reuzenrad te maken. Die lagers zijn immers groot genoeg om een sjorbalk door te steken…”

 

Paul Jonkers – Brigadier – PSA Antwerp

xaverius

Xaveriuscollege

“In 1999-2000 heb ik op het Xaveriuscollege, samen met Mathijs Scheepers en leerlingen van 5 en 6 het cultuurproject “Een eeuw in het water” gerealiseerd. Randy deed meteen auditie en werd geselecteerd. Hij speelde niet alleen een belangrijke rol op het podium, maar zorgde ook voor de special effects. 

 

In de creatie die we samen maakten werd een absurde fantasie plots mogelijk. Een grote ijsblok zou onder de warme spots de hele voorstelling steeds sneller water lekken en dan plots naar beneden vallen. In duizend stukkenRandy construeerde een mechanisme en overtuigde me dat het feilloos zou werkenwat ook lukte!”

 

 

Dirk Terryn – CANON Cultuurcel

site6

Imagineer

Mijn naam is Randy Geerts. Ik ben geboren in 1982 en afgestudeerd als ingenieur elektromechanica in 2004.

 

Negen jaar heb ik gewerkt bij diverse bedrijven. Zo heb ik een brede ervaring kunnen opdoen in verschillende vakgebieden. Ik ontdekte al gauw dat ik niet gemaakt ben om op een bureau stil te zitten…

 

In 2013 heb ik eindelijk de moed gevonden om mijn “veilige” job als ingenieur op te zeggen en datgene te gaan doen wat ik het liefst doe: “Imagineering”.

randy geerts

3* duiker

Op 40 meter diepte gewichtloos hangen zweven, met alleen het geluid van je eigen ademhaling, is zalig!

 

Wat me in deze sport zo hard aantrekt, zijn ( naast manta’s, schildpadden en haaien) alle technische snufjes die je nodig hebt om de natuurwetten te trotseren.

 

Ik kan me ook uitleven in het zelf maken van allerlei gadgets, zoals een draagbare douche of een GoPro camera mount, of in het organiseren van een OWT voor onze duikclub.

mijn drie schatten

Mijn drie schatten

Ik heb al veel geknutseld in mijn leven, maar die twee kleintjes zijn het beste wat ik ooit gemaakt heb!

kite

Hobby

Er gaat niet veel boven een avondje kiten bij zonsondergang.

 

Nog leuker wordt het als je een kite buggy in elkaar last. Dat is een soort driewieler voor volwassenen, waarmee je over het strand kan scheuren. Technical and entertaining, wat moet je meer hebben?

kampvuur

Scout

Van alle cursussen en workshops die ik gevolgd heb, kan er geen enkele tippen aan de ervaring die ik heb opgedaan tijdens mijn jaren als scoutsleiding bij Sint-Bernadette. Ook daar kon ik mijn passie voor techniek niet verstoppen.

 

Het geeft een zalig gevoel als je leden tien jaar later nog vertellen over de “trebuchet” die we bouwden op kamp, waarmee we een watermeloen over het terrein lanceerden.

 

De kroon op het werk waren drie jaar groepleiding met een fantastische leidingsploeg…